Csirkés tavaszi tekercs


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 darab
PENNY tojás
25 dkg
PENNY finomliszt
3 dl
PENNY étolaj
20 dkg
Kedvenc Hentese csirkemellfilé
2 evőkanál
Mei Tai szójaszósz
1 fej
Vöröshagyma
1 teáskanál
PENNY kristálycukor
1.5 dl
Kékforrás ásványvíz
ízlés szerint

Előkészítés

1
Szétválasztjuk a tojást. A tojásfehérjét robotgép habverőjével keverőtálban simára dolgozzuk 20 dkg liszttel, 2 tk olajjal, 1 csipet sóval és 1,5 dl hideg vízzel.
2
A tésztát cipóvá formázzuk, megkenjük 1 tk olajjal, és folpakba csomagolva pihentetjük.
3
Közben a töltelékhez a csirkét megsózzuk, és a serpenyőben felhevített 2 ek olajon körbesütjük kb. 10 perc alatt. Ezután félrehúzzuk, felkockázzuk, és meglocsoljuk a szójaszósszal.
4
A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon közepes lángon aranybarnára pirítjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, és rövid hűlés után összeforgatjuk a marinírozott csirkehússal.
5
A maradék liszttel meghintett munkalapon a kicsomagolt tésztát 40 × 60 cm-es lappá nyújtjuk, és 15 × 20 cm-es lapokra vágjuk. Az egyik hosszanti felükön eloszlatjuk a tölteléket, majd a széleket megkenjük az elkevert tojássárgájával. A rövidebb végeket behajtjuk, és a lapokat hosszában feltekerjük.
6
A lábasban felhevített olajon a tekercseket egymás után aranybarnára sütjük, majd kivesszük és lecsepegtetjük.

Hasonló receptek