Csirkepaprikás túrós tésztán sütve


Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 80 dkg
    Kedvenc Hentese csirkecomb és szárny
  • 1 ek
    PENNY napraforgó-étolaj
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 1 tk
    PENNY fűszerpaprika
  • 1 tk
    Zöldségeskert sűrített paradicsom
  • 1.5 l
    Kékforrás ásványvíz
  • 20 dkg
    Aranykosár nagykocka tészta
  • 250 g
    Sissy tehéntúró
  • 20 dkg
    MyBio gomba
  • 450 g
    Sissy tejföl
  • 10 dkg
    Milkeria reszelt trappista sajt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Az apró kockára vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd beletesszük a húsdarabokat. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és kevés vizet öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a paradicsompürét is. Rövid, szaftos lére főzzük, majd félrehúzzuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Elkészítjük a túrós tésztát. A kockatésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük. Elkeverjük a túróval, és egy tűzálló tálba simítjuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A hússzeleteket (comb, szárny) szépen ráhelyezzük a tésztára, rálocsoljuk a pörköltszaftot és leöntjük tejföllel, melybe nagyon apróra vágott gombadarabokat keverünk. Vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben, lefedve kb. 10 percig sütjük, majd a sajtot rápirítjuk.