Csirkehúsos töltöttpaprika


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

4 darab
Paprika
30 dkg
Gomba
20 dkg
Kedvenc Hentese csirkemell
12.5 dkg
Rizs (előgőzölt)
3 evőkanál
Czifra majonéz
1 evőkanál
PENNY 10%-os étkezési ecet
1 evőkanál
MYBio olívaolaj
1 teáskanál
PENNY kristálycukor
1 csomó
Újhagyma
1 csipet
Szárított bazsalikom
1 csipet
Őrölt bors
1 evőkanál
Czifra mustár
1 evőkanál
PENNY ételízesítő
1 evőkanál
Petrezselyem zöld

Előkészítés

1
A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk.
2
Nagyobb edénybe vizet töltünk, sóval, ecettel, cukorral ízesítjük és felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük.
3
Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk, a felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük.
4
A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk.
5
A sült húst apróra felkockázzuk. Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk. A rizst a gombával, a hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyem zöldjével meg a bazsalikommal összekeverjük és ha szükséges, még fűszerezzük.
6
Végül a masszát a paprikákba töltjük.

Hasonló receptek