Csirke saslik

Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
  • Főétel

Energia / adag: 114 kcal, Fehérje: 10,7 g, Szénhidrát: 8,1 g, Zsír: 4,4 g, Rost: 0,6 g


Tipp: A grillezés közben vigyázzunk hogy ne égessük el a húst és a zöldségeket, hiszen így nem csak élvezeti értékén rontunk, de az egészségre káros vegyületek keletkeznek.

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

A saslikhoz
50 dkg
csirkemell
2 db
közepes méretű cukkini
4 db
közepes méretű burgonya
2 db
kápia paprika
4 db
közepes méretű lilahagyma

Előkészítés

1
A csirkemellet nagyobb kockára vágjuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, és jól átforgatjuk benne a húst. Lefedjük és pár órára a hűtőbe tesszük. A zöldségeket megmossuk és körülbelül egyforma méretűre daraboljuk. Miután kivettük a húst a hűtőből, a zöldségeket is beleforgatjuk a pácba. A zöldségeket és a húst tetszés szerinti sorrendben a saslik nyársra húzzuk. Grillen kisütjük, majd frissen elkészülve tálaljuk.