A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héját és a gyömbért.
2
2 lépés
A vajat habosra keverjük a nádcukorral, beledolgozzuk a szoba-hőmérsékletű tojást, majd a lisztes keveréket is. Nedves kézzel a masszából diónyi golyókat formázunk, majd meghempergetjük őket a mák és a szezámmag keverékében. Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd készre sütjük 180 fokon kb. 15 perc alatt.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
240 g
PENNY búzafinomliszt
10 g
PENNY sütőpor
ízlés szerint
só
1 marék
kandírozott gyömbér
1 db
citrom reszelt héja
100 g
Sissy teavaj
140 g
PENNY nádcukor
1 db
PENNY tojás
50 g
PENNY szezámmag
50 g
PENNY mák
Előkészítés
1
1 lépés
A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt citrom lereszelt héját és a gyömbért.
2
2 lépés
A vajat habosra keverjük a nádcukorral, beledolgozzuk a szoba-hőmérsékletű tojást, majd a lisztes keveréket is. Nedves kézzel a masszából diónyi golyókat formázunk, majd meghempergetjük őket a mák és a szezámmag keverékében. Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd készre sütjük 180 fokon kb. 15 perc alatt.