
Brownie banánkenyér
Előkészítés
15 percElkészítés teljes ideje
80 percNehézség
Kategória
- Desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
200 gramm
Sissy teavaj
50 gramm
Mrs Baker holland kakaópor
150 gramm
Choco'la étcsokoládé
100 gramm
Choco'la tejcsokoládé
250 gramm
PENNY nádcukor
200 gramm
PENNY finomliszt
4 darab
PENNY tojás
5 darab
Banán
50 gramm
PENNY mazsola
50 gramm
Darált dió
1 evőkanál
PENNY fahéj
Előkészítés
1
Vízgőz fölött a vajat összeolvasztjuk a csokikkal, majd belekeverjük a cukrot. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni, majd beleütjük a tojásokat, egyesével, hogy ne csapódjon ki, és alaposan elkeverjük.
2
A banánokat előzetesen bedobjuk fél órára a fagyasztóba, így krémesebb lesz a brownie állaga.
Meghámozva egy késes aprítóba dobjuk, mellészórjuk a fahéjat, a mazsolát és a diót, majd pulzálva
leaprítjuk.
3
Egy robotgép edényébe öntjük a lisztet, a sót és a kakaóport, majd lassú keverés mellett hozzáadjuk
először a csokis, majd a banános alapot, és csomómentesre keverjük.
4
Egy sütőpapírral bélelt őzgerinc/kenyérsütő formába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.