Zserbós kuglóf


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Zserbós kuglóf
  • 9 gramm
    PENNY Sütőpor
  • 380 gramm
    PENNY finomliszt
  • 75 gramm
    Sissy teavaj
  • 80 gramm
    Dárdás sertészsír
  • 1 csipet
  • 300 gramm
    Gyümölcsöskert sárgabarack lekvár (rétegezéshez)
  • 30 gramm
    Gyümölcsöskert sárgabarack lekvár (tésztába)
  • 320 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 4 darab
    Tojás
  • 200 gramm
    Wellgood dió
  • 0.5 dl
    Sissy 2,8%-os tej

Csokimáz
  • 200 gramm
    Choco'la tejcsokoládé
  • 15 gramm
    PENNY étolaj
  • 0.5 dl
    Sissy 2,8%-os tej

Előkészítés

  1. 1 lépés

    A diót aprítógépben durvára daráljuk. A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk.

  2. 2 lépés

    A konyhai robotgép üstjébe kimérjük az olvasztott vajat, az olvasztott zsírt, a cukrot, a tejet, a lekvárt
    és a tojást, majd habverővel közepes fokozaton 2–3 percig verjük. 

  3. 3 lépés

    Ezután szakaszosan hozzáadjuk a lisztes sütőport, és sima tésztát keverünk belőle. A lekvárt kikeverjük, majd habzsákba töltjük. A formát alaposan kivajazzuk és lisztezzük.

  4. 4 lépés

    A tésztát három részletben öntjük a formába: a rétegek közé két réteg dupla lekvár és durvára darált dió
    kerül. 

  5. 5 lépés

    A kuglófot 175 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 55 percig sütjük, majd kivéve 30 percig
    pihentetjük.

  6. 6 lépés

    A forma oldalán óvatosan megmozgatjuk a kuglófot, majd határozott mozdulattal kifordítjuk egy
    tányérra. 

  7. 7 lépés

    A tejcsokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk az olajjal és a tejjel, majd a meleg csokoládét
    egyenletesen a kuglóf tetejére csorgatjuk.

Hasonló receptek