1. home
  2. Receptek
  3. Vaníliás túrókrém nektarinnal

Vaníliás túrókrém nektarinnal


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
65 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Vaníliás túrókrém
25 dkg
Sissy túró
35 dkg
Sissy joghurt
15 dkg
Porcukor
2 csomag
PENNY vaníliás cukor
0.5 darab
Citrom reszelt héja + leve
2 dl
PENNY habtejszín
1 tasak
PENNY habfixáló

Karamelizált nektarin
5 darab
Nektarin
3 evőkanál
PENNY nádcukor
1 tasak
PENNY vaníliás cukor
0.5 mokkáskanál
Őrölt fahéj

Előkészítés

1
A túrót krumplinyomón átnyomjuk vagy villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd simára keverjük.
2
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük az ízesített túróhoz.
3
A nektarint kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe barna cukrot teszünk, majd kevergetve világos színűre karamellizáljuk.
4
Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a feldarabolt nektarint, megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és néha megrázogatva pár percig pároljuk, majd teljesen kihűtjük.
5
A poharakba 1-2 evőkanál túrókrémet teszünk, majd rákanalazunk a karamellizált nektarinból. Ezután elosztjuk a maradék túrókrémet a poharak között, majd rákanalazzuk a maradék karamellizált nektarint. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

Hasonló receptek