A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A túrót krumplinyomón átnyomjuk vagy villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd simára keverjük.
2
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük az ízesített túróhoz.
3
A nektarint kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe barna cukrot teszünk, majd kevergetve világos színűre karamellizáljuk.
4
Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a feldarabolt nektarint, megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és néha megrázogatva pár percig pároljuk, majd teljesen kihűtjük.
5
A poharakba 1-2 evőkanál túrókrémet teszünk, majd rákanalazunk a karamellizált nektarinból. Ezután elosztjuk a maradék túrókrémet a poharak között, majd rákanalazzuk a maradék karamellizált nektarint. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Vaníliás túrókrém
25 dkg
Sissy túró
35 dkg
Sissy joghurt
15 dkg
Porcukor
2 csomag
PENNY vaníliás cukor
0.5 darab
Citrom reszelt héja + leve
2 dl
PENNY habtejszín
1 tasak
PENNY habfixáló
Karamelizált nektarin
5 darab
Nektarin
3 evőkanál
PENNY nádcukor
1 tasak
PENNY vaníliás cukor
0.5 mokkáskanál
Őrölt fahéj
Előkészítés
1
A túrót krumplinyomón átnyomjuk vagy villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd simára keverjük.
2
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük az ízesített túróhoz.
3
A nektarint kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe barna cukrot teszünk, majd kevergetve világos színűre karamellizáljuk.
4
Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a feldarabolt nektarint, megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és néha megrázogatva pár percig pároljuk, majd teljesen kihűtjük.
5
A poharakba 1-2 evőkanál túrókrémet teszünk, majd rákanalazunk a karamellizált nektarinból. Ezután elosztjuk a maradék túrókrémet a poharak között, majd rákanalazzuk a maradék karamellizált nektarint. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.