Vaníliamártásos palacsinta gyümölcsöntettel

Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség
Kategória
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Tésztához
15 dkg
Durafood finomliszt
10 dkg
Első Pesti Malom és Sütőipari Zrt. teljes kiőrlésű liszt
4 db
Tojás
2 csipet
Durafood só
2.5 dl
Sissy tej
2.5 dl
Szénsavas ásványvíz
2 ek.
Líra napraforgó olaj

Töltelékhez
4 dl
Sissy tej
4 dkg
Durafood liszt
0.8 dl
Sissy tejszín
ízlés szerint
Cukormanufaktúra eritrit
3 csomag
Mrs. Baker vaníliás cukor
2 db
Tojás

Öntethez
15 dgk
Gyorsfagyasztott erdei gyümölcs
15 dgk
Gyorsfagyasztott málna
15 dgk
Gyorsfagyasztott eper

1 dkg
Útifűmaghéj
fél db
Citrom
ízlés szerint
Cukormanufaktúra eritrit

Előkészítés

1
A töltelékhez csomómentesre keverjük a tojások sárgáját az eritrittel, vaníliás cukorral, tejszínnel, a hideg tej negyedével és a liszttel, majd vékony sugárban habverővel folyamatosan keverve hozzáöntjük a maradék, felforralt tejet. Takaréklángon folyamatosan keverve besűrítjük.
2
A megsütött palacsinták felét megkenjük a vaníliás töltelékkel, majd ráhajtjuk a másik felét, s végül még egyszer félbehajtjuk.
3
A gyümölcsöket a citrom lereszelt héjával és levével valamint az eritrittel ízesítve pürésítjük, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, kicsit várunk, amíg sűrűvé válik, a kész palacsintákat a gyümölcsös öntettel tálaljuk.