A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Első Pesti Malom és Sütőipari Zrt. teljes kiőrlésű liszt
4 db
Tojás
2 csipet
Durafood só
2.5 dl
Sissy tej
2.5 dl
Szénsavas ásványvíz
2 ek.
Líra napraforgó olaj
Töltelékhez
4 dl
Sissy tej
4 dkg
Durafood liszt
0.8 dl
Sissy tejszín
ízlés szerint
Cukormanufaktúra eritrit
3 csomag
Mrs. Baker vaníliás cukor
2 db
Tojás
Öntethez
15 dgk
Gyorsfagyasztott erdei gyümölcs
15 dgk
Gyorsfagyasztott málna
15 dgk
Gyorsfagyasztott eper
1 dkg
Útifűmaghéj
fél db
Citrom
ízlés szerint
Cukormanufaktúra eritrit
1
A töltelékhez csomómentesre keverjük a tojások sárgáját az eritrittel, vaníliás cukorral, tejszínnel, a hideg tej negyedével és a liszttel, majd vékony sugárban habverővel folyamatosan keverve hozzáöntjük a maradék, felforralt tejet. Takaréklángon folyamatosan keverve besűrítjük.
2
A megsütött palacsinták felét megkenjük a vaníliás töltelékkel, majd ráhajtjuk a másik felét, s végül még egyszer félbehajtjuk.
3
A gyümölcsöket a citrom lereszelt héjával és levével valamint az eritrittel ízesítve pürésítjük, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, kicsit várunk, amíg sűrűvé válik, a kész palacsintákat a gyümölcsös öntettel tálaljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Tésztához
15 dkg
Durafood finomliszt
10 dkg
Első Pesti Malom és Sütőipari Zrt. teljes kiőrlésű liszt
4 db
Tojás
2 csipet
Durafood só
2.5 dl
Sissy tej
2.5 dl
Szénsavas ásványvíz
2 ek.
Líra napraforgó olaj
Töltelékhez
4 dl
Sissy tej
4 dkg
Durafood liszt
0.8 dl
Sissy tejszín
ízlés szerint
Cukormanufaktúra eritrit
3 csomag
Mrs. Baker vaníliás cukor
2 db
Tojás
Öntethez
15 dgk
Gyorsfagyasztott erdei gyümölcs
15 dgk
Gyorsfagyasztott málna
15 dgk
Gyorsfagyasztott eper
1 dkg
Útifűmaghéj
fél db
Citrom
ízlés szerint
Cukormanufaktúra eritrit
Előkészítés
1
A töltelékhez csomómentesre keverjük a tojások sárgáját az eritrittel, vaníliás cukorral, tejszínnel, a hideg tej negyedével és a liszttel, majd vékony sugárban habverővel folyamatosan keverve hozzáöntjük a maradék, felforralt tejet. Takaréklángon folyamatosan keverve besűrítjük.
2
A megsütött palacsinták felét megkenjük a vaníliás töltelékkel, majd ráhajtjuk a másik felét, s végül még egyszer félbehajtjuk.
3
A gyümölcsöket a citrom lereszelt héjával és levével valamint az eritrittel ízesítve pürésítjük, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, kicsit várunk, amíg sűrűvé válik, a kész palacsintákat a gyümölcsös öntettel tálaljuk.