Trifle nyári gyümölcsökkel
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1.5 evőkanál
Zselatinpor
1.25 dl
Kékforrás mentes ásványvíz
60 dkg
Áfonya
50 dkg
San Fabio mascarpone
11 dkg
Porcukor
2 teáskanál
Vaníliaaroma
1.2 dl
San Fabio limoncello
2 dl
PENNY habtejszín
16 dkg
PENNY babapiskóta
50 dkg
Vegyes bogyós gyümölcs
4 darab
Őszibarack
Előkészítés
1
A trifle elkészítéséhez a zselatinport egy kis tálkában áztassuk be a hideg vízbe, és várjuk meg, amíg megduzzad.
2
Az áfonyát turmixoljuk le és az áfonyalét melegítsük forrásig, tegyük bele a megduzzadt zselatint, és alaposan keverjük el. A zselét öntsük egy nagy tálba, és tegyük hűtőbe egy órára, amíg majdnem megszilárdul.
3
A krémhez a mascarponét a cukorral, a vaníliakivonattal és 1 evőkanál limoncelloval, kézi robotgéppel keverjük el alaposan. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a mascarponés krémhez.
4
A még képlékeny áfonyazselé felét kanalazzuk egy szép üvegtál aljába. A darabokra tört babapiskóták felét forgassuk bele a maradék limoncelloba, és rakosgassuk ízlésesen a zselé tetejére. Tegyük rá a bogyós gyümölcsök és a szeletelt őszibarack felét, majd öntsük rá a mascarponés krém felét is.
5
Egyengessük el, és kezdjük újra a rétegezést a zselével, a babapiskóta-darabokkal, a gyümölcsökkel és a mascarponés krémmel. A gyümölcsökből tegyünk félre néhányat a díszítéshez.
6
Folpackkal fedjük le, és tegyük néhány órára a hűtőbe. Tálaláskor díszítsük a félretett gyümölcsökkel, mentalevelekkel.