1. home
  2. Receptek
  3. Trifle nyári gyümölcsökkel

Trifle nyári gyümölcsökkel


Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1.5 evőkanál
Zselatinpor
1.25 dl
Kékforrás mentes ásványvíz
60 dkg
Áfonya
50 dkg
San Fabio mascarpone
11 dkg
Porcukor
2 teáskanál
Vaníliaaroma
1.2 dl
San Fabio limoncello
2 dl
PENNY habtejszín
16 dkg
PENNY babapiskóta
50 dkg
Vegyes bogyós gyümölcs
4 darab
Őszibarack

Előkészítés

1
A trifle elkészítéséhez a zselatinport egy kis tálkában áztassuk be a hideg vízbe, és várjuk meg, amíg megduzzad.
2
Az áfonyát turmixoljuk le és az áfonyalét melegítsük forrásig, tegyük bele a megduzzadt zselatint, és alaposan keverjük el. A zselét öntsük egy nagy tálba, és tegyük hűtőbe egy órára, amíg majdnem megszilárdul.
3
A krémhez a mascarponét a cukorral, a vaníliakivonattal és 1 evőkanál limoncelloval, kézi robotgéppel keverjük el alaposan. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a mascarponés krémhez.
4
A még képlékeny áfonyazselé felét kanalazzuk egy szép üvegtál aljába. A darabokra tört babapiskóták felét forgassuk bele a maradék limoncelloba, és rakosgassuk ízlésesen a zselé tetejére. Tegyük rá a bogyós gyümölcsök és a szeletelt őszibarack felét, majd öntsük rá a mascarponés krém felét is.
5
Egyengessük el, és kezdjük újra a rétegezést a zselével, a babapiskóta-darabokkal, a gyümölcsökkel és a mascarponés krémmel. A gyümölcsökből tegyünk félre néhányat a díszítéshez.
6
Folpackkal fedjük le, és tegyük néhány órára a hűtőbe. Tálaláskor díszítsük a félretett gyümölcsökkel, mentalevelekkel.

Hasonló receptek