Tonhalas-olívás reggeli muffin


Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Vendégvárók, snackek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 6 db
    koktélparadicsom
  • 10 db
    PENNY olívabogyó
  • 20 dkg
    PENNY búzafinomliszt
  • 15 g
    PENNY sütőpor
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 170 g
    olívaolajos tonhalkonzerv
  • 125 g
    San Fabio mascarpone
  • 4 ek
    San Fabio olívaolaj

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, borsot.
  2. 2 lépés
    Ha olívaolajos halat vettünk, akkor mindenestül mehet a tonhal bele. Az olívabogyót és a koktélparadicsomot vágjuk apróbb darabokba, úgy szórjuk a lisztbe.
  3. 3 lépés
    Keverjünk bele ricottát és annyi olívaolajat, hogy teljesen lágy, szinte folyós tésztát kapjunk.
  4. 4 lépés
    Ezzel a keverékkel töltsük a kivajazott muffinformákat, és már mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre sülni.
  5. 5 lépés
    Tálalás előtt hagyjuk hűlni pár percig, így könnyebb lesz kivenni a formából.

Hasonló receptek