Tökmagolajos palacsinta szilvával és tökmag grillázzsal


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
65 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek
  • Ünnepi finomságok
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Palacsinta tészta
250 ml
Sissy tej
250 ml
Kékforrás szénsavas ásványvíz
200 gramm
PENNY finomliszt
60 gramm
Tökmagolaj
20 gramm
Porcukor
2 darab
PENNY tojás
ízlés szerint

Palacsinta töltelék
ízlés szerint
Gyümölcsöskert Szilva extradzsem

Marinált szilva
4 darab
Friss szilva
0.5 csomag
PENNY aszalt szilva
2 evőkanál
San Fabio vörösbor ecet
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
1 csipet

Édes pirított tökmag
100 gramm
PENNY hántolt tökmag
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
15 gramm
PENNY kristálycukor
5 gramm
Tökmagolaj
1 csipet

Előkészítés

1

Palacsinta tészta

Az összetevőket keverőtálba mérjük és habverővel csomó mentesre keverjük és felhevített palacsintasütőben kisütjük.
2

Marinált szilva

A friss és aszalt szilvát felszeleteljük.

Keverő tálba téve hozzáadjuk a balzsamecetet, vaníliás cukrot és sót, majd alaposan összekeverjük.

Hűtőben pihentetjük 1 órát vagy, ha tehetjük egy éjszakát.

3

Édes pirított tökmag

A tökmagot serpenyőben tesszük, majd hozzáadjuk a tökmagolajat, vaníliás cukrot és a csipetnyi sót.

Folyamatosan kevergetve megpirítjuk a tökmagot, amíg a cukor rákaramelizálódik.

Hasonló receptek