
Tökmagolajos palacsinta szilvával és tökmag grillázzsal
Előkészítés
15 percElkészítés teljes ideje
65 percNehézség
Kategória
- Desszertek
- Ünnepi fogások
- PENNY Séf
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Palacsinta tészta
250 ml
Sissy tej
250 ml
Kékforrás szénsavas ásványvíz
200 gramm
PENNY finomliszt
60 gramm
Tökmagolaj
20 gramm
Porcukor
2 darab
PENNY tojás
ízlés szerint
Só
Palacsinta töltelék
ízlés szerint
Gyümölcsöskert Szilva extradzsem
Marinált szilva
4 darab
Friss szilva
0.5 csomag
PENNY aszalt szilva
2 evőkanál
San Fabio vörösbor ecet
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
1 csipet
Só
Édes pirított tökmag
100 gramm
PENNY hántolt tökmag
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
15 gramm
PENNY kristálycukor
5 gramm
Tökmagolaj
1 csipet
Só
Előkészítés
1
Palacsinta tészta
Az összetevőket keverőtálba mérjük és habverővel csomó mentesre keverjük és felhevített palacsintasütőben kisütjük.
2
Marinált szilva
A friss és aszalt szilvát felszeleteljük.
Keverő tálba téve hozzáadjuk a balzsamecetet, vaníliás cukrot és sót, majd alaposan összekeverjük.
Hűtőben pihentetjük 1 órát vagy, ha tehetjük egy éjszakát.
3
Édes pirított tökmag
A tökmagot serpenyőben tesszük, majd hozzáadjuk a tökmagolajat, vaníliás cukrot és a csipetnyi sót.
Folyamatosan kevergetve megpirítjuk a tökmagot, amíg a cukor rákaramelizálódik.