Tésztában sült sonkás pástétom

Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

A tésztához
40 dkg
liszt
12 dkg
Sissy vaj
2 teáskanál
5 dl
hideg víz

A töltelékhez
60 dkg
Kedvenc Hentese sertés darált hús
20 dkg
Karát főtt sonka
1 db
közepes vöröshagyma
1 evőkanál
aprított snidling és zsálya
1 csipetnyi
só és bors

Továbbá
5 db
főtt tojás
1 db
tojás a tészta lekenéséhez

Előkészítés

1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A sonkát felkockázzuk, a hagymát finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz, ízesítjük a zöld fűszerekkel, sóval és borssal. A tészta 3 / 4 - ed részével kibélelünk egy kivajazott, 1,5 l - es kalácsformát úgy, hogy a szélek túllógjanak a formán és belekanalazzuk a húsos massza felét. Közepébe mélyedést készítünk, belefektetjük a tojásokat, majd betakarjuk a maradék masszával. A tészta széleit lekenjük felvert tojással és ráfektetjük a megmaradt tésztát. A széleket összecsipkedjük és lekenjük tojással. Éles késsel 3 - 4 bemetszést ejtünk a tésztán, hogy a felesleges gőz távozhasson, majd előmelegített 170 °C - os sütőben, kb 70 - 80 percig sütjük.