A tejfölös krumplileveshez az olajat felhevítjük egy fazékban, beleszórjuk a kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk.
2
Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a megtisztított kockára vágott krumplit.
3
Ízlés szerint fokhagymával, babérlevéllel ízesítük, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
4
Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. A végén petrezselyemmel díszítjük.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
2 evőkanál
PENNY étolaj
1 fej
Vöröshagyma
50 dkg
Burgonya
30 dkg
Dárdás füstölt kolbász
5 dkg
Petrezselyemgyökér
5 dkg
Sárgarépa
1.5 dl
Sissy 20% zsírtartalmú tejföl
ízlés szerint
Babérlevél, só, bors
0.5 csokor
Petrezselyem
Előkészítés
1
A tejfölös krumplileveshez az olajat felhevítjük egy fazékban, beleszórjuk a kockákra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk.
2
Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a megtisztított kockára vágott krumplit.
3
Ízlés szerint fokhagymával, babérlevéllel ízesítük, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
4
Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. A végén petrezselyemmel díszítjük.