Szilvás-mákos vargabéles


Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Szilvás-mákos vargabéles
  • 900 gramm
    Sissy túró
  • 200 gramm
    Aranykosár cérnametélt
  • 200 gramm
    Sissy tejföl
  • 200 gramm
    Sissy teavaj
  • 100 gramm
    Wellgood aszalt szilva
  • 100 gramm
    PENNY étkezési mák
  • 6 darab
    Tojás
  • 200 gramm
    Porcukor
  • 4 evőkanál
    PENNY zsemlemorzsa
  • 2 darab
    MyBio citrom
  • 2 evőkanál
    PENNY finomliszt
  • 1 darab
    Vanília rúd
  • 1 csomag
    PENNY to go réteslap
  • 1 csipet

Szilvamártás
  • 500 gramm
    Szilva
  • 7 dl
    Széraz vörösbor
  • 3 evőkanál
    PENNY nádcukor
  • 2 csipet
    PENNY őrölt fahéj
  • 1 darab
    Citrom leve

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A cérnametéltet forró, enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. 2 lépés
    Az aszalt szilvát apró kockákra vágjuk és a tojásokat ketté választjuk.
  3. 3 lépés
    A tojások sárgáját kihabosítjuk a szobahőmérsékletű vaj felével, a cukor felével valamint a vanília rúd kikapart magjával.
  4. 4 lépés
    Hozzákeverjük az aszalt szilvát, a reszelt citrom héjat és az egyik citrom kifacsart levét, lisztet, túrót, tejfölt, főtt tésztát és darált mákot.
  5. 5 lépés
    A tpjásfehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük, majd több részletben óvatosan a töltelék alaphoz forgatjuk.
  6. 6 lépés
    Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. 7 lépés
    Kibéleljük a tepsit 4-5 réteslappal úgy, hogy kellő hosszban túllógjon a visszahajtáshoz minden oldalon.
  8. 8 lépés
    Beleöntjük a tölteléket, a tetejére tesszük a maradék réteslapokat, illetve visszahajtjuk a túllógó lapokat, amit vajjal lekenünk.
  9. 9 lépés
    Előmelegített sütőben 180C fok 30 percet sütjük légkeverés fokozaton.
  10. 10 lépés

    Szilvamártás

    A szilvamártáshoz a szilvát megmossuk, kimagozzuk és apróra összevágjuk.
  11. 11 lépés
    A  nádcukrot karamelizáljuk, majd rádobjuk a szilvát és felöntjük a vörös borral.
  12. 12 lépés
    Ízesítjük egy csipet sóval, a töltelékből megmaradt citromunk levével és fűszerezzük egy csipet őrölt fahéjjal.
  13. 13 lépés
    Szirupos állagúra redukáljuk.
  14. 14 lépés
    Tálalásnál egy kocka vargabélest  porcukorral megszórunk, teszünk a tetejére a szilva raguból. Citrom vagy lime héjjal frissíthetjük.

Hasonló receptek