Székelykáposzta

Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
  • Házias receptek
  • Főétel

Tipp: A húsról távolítsuk el a látható zsiradékot, használhatunk zsírszegény tejfölt vagy kefirt. A sovány hús, a zsírszegény tejföl vagy kefir használatával mind az energia bevitelt, mind az étel koleszterin tartalmát csökkenthetjük, ezért ily módon készítve a fogyni vágyók és a magas koleszterinszinttel küzdők is bátran fogyaszthatják.


Hagyományos alapanyagokkal: kb. 326 kcal, 12%-os tejföllel készítve: 309 kcal, Kefirrel készítve: 289 kcal; kalória 1 főre számolva

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

40 dkg
Kedvenc Hentesétől kockázott sertés comb
80 dkg
Vecsési Savanyú káposzta
1 ek
Durafood finomliszt
10 dkg
Sissy tejföl / kefir
2 ek
Líra napraforgó étolaj
8 dkg
Vöröshagyma
Czifra fűszerpaprika őrlemény
1 ek
Penny natúr lecsó
Mr. Spice fokhagyma granulátum: ízlés szerint
Durafood jódozott só

Előkészítés

1
Az olajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, és jól lekeverjük. Hozzáadjuk a húst, és a tűzre visszatéve kissé átforgatjuk a fűszeres alapon, majd felöntjük kevés vízzel, sóval és a lecsóval ízesítjük, és többször megkeverve félig puhára pároljuk.
2
Ezután hozzáadjuk a szükség szerint kimosott savanyú káposztát, majd annyi vízzel felöntve, hogy épp csak ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
3
Végül behabarjuk, azaz a liszttel csomómentesre kevert tejfölhöz merünk egy merőkanálnyit a forró léből, elkeverjük, majd a káposztához adjuk, és jól átforraljuk. Szokás a káposztát és a húst külön-külön készíteni és utólag összekeverni.