Szakállas pogácsa


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 40 dkg
    PENNY búzafinomliszt
  • 37.5 dkg
    PENNY margarin
  • 25 dkg
    Sissy rögös túró
  • 1 dkg
    PENNY sütőpor
  • 2 ek
    Sissy tejföl
  • ízlés szerint
  • 1 db
    PENNY tojás
  • 20 dkg
    Sissy trappista sajt
  • 10 dkg
    Sissy teavaj
  • 1 doboz
    kockasajt

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A lisztet, a margarint, a túrót, a sütőport, a tejfölt és a sót összegyúrjuk, a tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  2. 2 lépés
    Kis pogácsákat szaggatunk belőle, megkenjük tojássárgájával, sütőpapíros tepsire rakjuk, és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Vigyázat, gyorsan megsül.
  3. 3 lépés
    Amíg kihűl, a reszelt sajtot, a margarint, a lágy vajat, a kockasajtot és a tejfölt krémszerűre keverjük.
  4. 4 lépés
    A pogácsákat éles késsel elvágjuk, megkenjük a belsejét a krémmel, összeragasztjuk, majd az oldalát is megkenjük.
  5. 5 lépés
    Reszelt sajtban megforgatjuk a szélét. Szépen ráragad, ezért hívják szakállas pogácsának!

Hasonló receptek