A sültpaprikás bulgursaláta egy könnyű, mégis tápláló fogás, amely tökéletes választás az indián nyár időszakára. Először melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, majd helyezzünk 2-3 darab kaliforniai paprikát (lehet piros, sárga vagy vegyesen) egészben egy sütőpapírral bélelt tepsire. A paprikákat süssük addig, amíg héjuk megfeketedik és hólyagos nem lesz – ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe. A sütés után fedjük le őket alufóliával, vagy tegyük egy zárható dobozba, és hagyjuk 10 percig gőzölődni, hogy a héjuk könnyen lehúzható legyen. Ezután távolítsuk el a héjat, a csumát és a magokat, majd vágjuk a paprikahúst vékony csíkokra.
2
2 lépés
Közben egy tálba öntsünk 1 csésze bulgurt, és forrázzuk le kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel (kb. 2 csésze). Fedjük le, és hagyjuk állni 10–15 percig, amíg a bulgur magába szívja a vizet és megpuhul, majd egy villával lazítsuk fel, hogy pergős legyen.
3
3 lépés
Amikor a bulgur és a paprika is elkészült, egy nagyobb tálban keverjük őket össze. Adjuk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, egy evőkanál friss citromlevet, 2–3 evőkanál olívaolajat, és egy marék finomra vágott friss petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tetejére morzsoljunk 100 g feta sajtot. Óvatosan forgassuk össze az egészet, és már tálalhatjuk is. Ez a saláta kitűnően működik önálló fogásként, de remekül passzol húsokhoz vagy halakhoz is.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
4 db
pritamin paprika
1 csésze
bulgur
1 gerezd
fokhagyma
1 marék
petrezselyem
fél
citrom leve
2 ek
San Fabio olívaolaj
ízlés szerint
só, bors
100 g
Milkeria feta sajt
2 csésze
víz
Előkészítés
1
1 lépés
A sültpaprikás bulgursaláta egy könnyű, mégis tápláló fogás, amely tökéletes választás az indián nyár időszakára. Először melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, majd helyezzünk 2-3 darab kaliforniai paprikát (lehet piros, sárga vagy vegyesen) egészben egy sütőpapírral bélelt tepsire. A paprikákat süssük addig, amíg héjuk megfeketedik és hólyagos nem lesz – ez körülbelül 20-25 percet vesz igénybe. A sütés után fedjük le őket alufóliával, vagy tegyük egy zárható dobozba, és hagyjuk 10 percig gőzölődni, hogy a héjuk könnyen lehúzható legyen. Ezután távolítsuk el a héjat, a csumát és a magokat, majd vágjuk a paprikahúst vékony csíkokra.
2
2 lépés
Közben egy tálba öntsünk 1 csésze bulgurt, és forrázzuk le kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel (kb. 2 csésze). Fedjük le, és hagyjuk állni 10–15 percig, amíg a bulgur magába szívja a vizet és megpuhul, majd egy villával lazítsuk fel, hogy pergős legyen.
3
3 lépés
Amikor a bulgur és a paprika is elkészült, egy nagyobb tálban keverjük őket össze. Adjuk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, egy evőkanál friss citromlevet, 2–3 evőkanál olívaolajat, és egy marék finomra vágott friss petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a tetejére morzsoljunk 100 g feta sajtot. Óvatosan forgassuk össze az egészet, és már tálalhatjuk is. Ez a saláta kitűnően működik önálló fogásként, de remekül passzol húsokhoz vagy halakhoz is.