Sós amerikai palacsinta tükörtojással
Elkészítés teljes ideje
45 percNehézség
Kategória
- Kiadós reggeli receptek
Hozzávalók
Adag
- 30 dkgPENNY búzafinomliszt
- 2 tkPENNY szódabikarbóna
- 1 tksó
- 7 dbPENNY tojás
- 4 dlSissy tej
- 5 dkgPENNY kocka margarin
- 10 szeletMilkeria gouda sajt
- 5 szeletKarát csirkemell sonka
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
- 30 dkgPENNY búzafinomliszt
- 2 tkPENNY szódabikarbóna
- 1 tksó
- 7 dbPENNY tojás
- 4 dlSissy tej
- 5 dkgPENNY kocka margarin
- 10 szeletMilkeria gouda sajt
- 5 szeletKarát csirkemell sonka
Előkészítés
- 1 lépésTegyük egy tálba a lisztet, sót, szódabikarbónát és keverjük össze. Felolvasztjuk a vajat és várjuk, hogy langyos legyen. Fellangyosítjuk a tejet.
- 2 lépésEgy másik tálba felütjük a tojásokat, és elhabarjuk, a habart tojáshoz hozzáadjuk a langyos tejet és vajat, és összekeverjük.
- 3 lépés
Ezt a nedves keveréket a liszthez öntjük, és egy villával összekeverjük.
(Ne keverjük túl, csak annyira, hogy összeálljon a tészta. Egy viszonylag sűrű tésztát kell kapni.)
- 4 lépésSerpenyőt/palacsinta sütőt felmelegítjük. Ha szükséges, használjunk zsiradékot a palacsinta sütéséhez. Tegyünk bele pár evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és a kanál hátuljával elegyengetjük, kör alakot létrehozva.
- 5 lépésHa a sós amerikai palacsinta alja már elválik, és barnára sült, egy sütőlapát segítségével megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is.
- 6 lépésMegsütjük a tükörtojásokat.
- 7 lépésTegyünk egymás mellé két palacsintát, rakjunk mindegyikre egy szelet sajtot, egy szelet sonkát, és fordítsuk össze őket. Visszatesszük a serpenyőbe amíg el nem olvad a sajt és tálaláskor a palacsinta tetejére feltesszük a tükörtojást.