Smarni avagy császármorzsa


Előkészítés
5 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Ünnepi fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Császármorzsa
  • 200 gramm
    PENNY finomliszt
  • 50 gramm
    Sissy teavaj
  • 4 darab
    PENNY tojás
  • 300 gramm
    Sissy tej
  • 2 csomag
    PENNY vaníliás cukor
  • 1 evőkanál
    Porcukor
  • 1 csipet
  • 100 gramm
    PENNY aszalt sárgabarack

Tálalás
  • ízlés szerint
    Gyümölcsöskert sárgabarack extradzsem
  • 100 gramm
    PENNY mandula
  • ízlés szerint
    Porcukor
  • ízlés szerint
    Rios bourbon vanília jégkrém

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk.
  2. 2 lépés
    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgépben közepes fokozaton a vaníliás cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. 3 lépés
    A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel és fokozatosan hozzá adva a lisztet csomómentesre keverjük.
  4. 4 lépés
    A kettő masszát óvatosan összedolgozzuk.
  5. 5 lépés
    Meleg serpenyőben megolvasztjuk a vajat és beleöntjük a tésztát. Közepes lángon 3-4 percig sütjük, majd spatulával nagyobb darabokra vágjuk és átforgatjuk.
  6. 6 lépés
    A másik felét is 3-4 percig sütjük majd megszórjuk 1 evőkanál porcukorral, és párszor átkeverve 1-2 percet sütjük még.
  7. 7 lépés
    A mandulát durvára vágjuk és száraz serpenyőben megpirítjuk.
  8. 8 lépés
    Tálalásnál a smarnit megcsorgatjuk a sárgabarackdzsemmel, megszórjuk a pirított mandulával és a porcukorral.

Hasonló receptek