Savanyú káposzta krémleves, debreceni kolbásszal, tejföllel


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Glutenmentes

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 kg
    Zöldségeskert savanyított káposzta
  • 1 evőkanál
    Füstölt szalonna zsír
  • 100 gramm
    Sissy teavaj
  • 1 nagy fej
    Vöröshagyma
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 1.5 liter
    Zöldség alaplé
  • 250 gramm
    Sissy habtejszín (30%-os)
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 0.5 liter
    PENNY étolaj
  • 300 gramm
    Dárdás debreceni csemege kolbász
  • 1 evőkanál
    Karát kacsazsír

Tálalás
  • 175 gramm
    Sissy tejföl

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A savanyú káposzta levét szűrőn át egy tálba csepegtetjük, majd a felét kézzel alaposan kinyomkodjuk és papírtörlőre kiterítve száradni hagyjuk.
  2. 2 lépés
    A vöröshagymát félfőre, a fokhagymákat szeletekre vágjuk.
  3. 3 lépés
    Forró lábasban füstölt szalonna zsíron megpirítjuk a hagymákat és a szűrőben hagyott,  lecsöpögtetett savanyú káposztát.
  4. 4 lépés
    Hozzáadjuk a vajat és tejszínt, borsozzuk és takarékon főzzük 10 percen át.
  5. 5 lépés

    Felöntjük a zöldség alaplével és a lecsepegtetett káposztalével, majd 10 percet főzzük.

    Ezt követően bitmixerrel egyneműsítjük a levest.

  6. 6 lépés
    A végén kóstoljuk a káposzta sóssága miatt, és ha szükséges sózzuk.
  7. 7 lépés
    A debreceni kolbászt apró kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben kacsazsíron lepirítjuk.
  8. 8 lépés
    Gyorsforralóban felmelegítjük az étolaj át 160C fokra. A kinyomkodott és leszárított káposztát lassan, folyamatosan mozgatva aranybarnára sütjük, szűrőn lecsöpögtetjük, papírtörlőn leszárítjuk.
  9. 9 lépés
    Az elkészült levest pirított debrecenivel, sült káposztával és tejföllel tálaljuk. 

Hasonló receptek