Sajtos-tejfölös lángos


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Lángos
  • 1 csomag
    PENNY instant élesztő
  • 1 kg
    PENNY finomliszt
  • 0.2 liter
    Sissy tej
  • 2 dl
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 1 teáskanál
    PENNY kristálycukor
  • 2 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 1 evőkanál

Sütés
  • 1 liter
    PENNY étolaj

Feltét
  • ízlés szerint
    Fokhagyma
  • ízlés szerint
    Sissy tejföl
  • ízlés szerint
    Sissy trappista sajt

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Első lépésként a tejet meglangyosítjuk. Egy pohárba tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük a tej felével. Lefedjük, és hagyjuk felfutni.
  2. 2 lépés
    Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és jól összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük az olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, a vizet apránként adjuk hozzá. Ha már közepesen lágy a tészta, átdolgozzuk, kelesztőtálba tesszük, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  3. 3 lépés
    Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd a tálcára kicsit távolabb tesszük egymástól a tésztákat. Konyharuhával letakarjuk, így kelesztjük tovább.
  4. 4 lépés
    Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták (kb. 30 perc), akkor lehet kezdeni sütni.
  5. 5 lépés
    Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük 1-1 perc alatt. Lecsepegtetjük, törlőpapírra szedjük, nehogy a maradék olajat is felszívja.
  6. 6 lépés
    Tálaláskor megsózzuk, tejföllel megkenjük, reszelt tal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is megkenheti.

Hasonló receptek