Sajtos fánkocska


Elkészítés teljes ideje
55 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek
  • Vendégvárók, snackek
  • Kiadós reggeli receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2.5 dl
Kékforrás természetes ásványvíz
100 g
Sissy teavaj
ízlés szerint
15 dkg
PENNY búzafinomliszt
5 db
PENNY tojás
10 dkg
Sissy trappista sajt
1 ek
PENNY napraforgó-étolaj

Előkészítés

1
Felforralunk 2,5 dl vizet a vajjal és a sóval. A lisztet beleöntjük, és fakanállal kevergetve melegítjük. Ha a massza elválik az edény falától, visszavesszük a lángot. 
2
Pár percig még erőteljes mozdulatokkal kevergetjük, vigyázva, hogy le ne égjen.
3
Levesszük a tűzről, és egy tálba átöntjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, és hozzáadjuk a sajt 3/4-ét is. A masszát habzsákba töltjük, és kiolajozott tepsibe kis gombócokat nyomkodunk belőle.
4
A felvert tojássárgájákkal megkenjük őket, a maradék sajttal megszórjuk, és a 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Hasonló receptek