Sajtkrémleves ropogósra sült darálthússal


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 csokor
Újhagyma
2 darab
Sárgarépa
3 evőkanál
PENNY étolaj
30 dkg
Kedvenc Hentese sertés darálthús
ízlés szerint
Só, bors
2 darab
PENNY húsleveskocka
50 dkg
Sissy trappista sajt
1 csokor
Petrezselyem

Előkészítés

1
Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A répát meghámozzuk, felkockázzuk. Felhevítünk 2 ek olajat, és üvegesre sütünk rajta 1 ek aprított újhagymát.
2
Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, tányérba kanalazzuk.
3
A megmaradt olajat a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, felforrósítjuk, és 5 percig pirítjuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat.
4
Felöntjük 1,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és felforraljuk. Ezután közepes lángon 10 percig főzzük.
5
A lereszelt sajtot a levesbe forgatjuk, és kevergetve további kb. 5 percig főzzük, amíg a sajt megolvad. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
6
A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek