Rizses piskóta mézes meggyöntettel


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 10 dkg
    Rizs
  • 4 dl
    Sissy tej
  • 5 dkg
    Sissy teavaj
  • 6 db
    PENNY tojás
  • 1 kávéskanál
    MyBio citrom leve
  • 6 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 7 evőkanál
    PENNY finomliszt
  • 8 gramm
    PENNY vaníliás cukor
  • 15 dkg
    PENNY méz
  • ízlés szerint
    PENNY őrölt fahéj
  • 50 dkg
    Magozott meggy

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A rizst a tejben puhára főzzük, még melegen rádobjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk.
  2. 2 lépés
    A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a rizst.
  3. 3 lépés
    Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
  4. 4 lépés
    Amennyiben a mézes meggyöntethez befőttet használunk leöntjük a levét, majd a kimagozott meggyet kevergetve addig főzzük, míg levének nagy része elfő, langyosra hűtjük, hozzákeverjük a mézet és a fahéjat.
  5. 5 lépés
    Az aranybarnára sült piskótát az elkészült mézes meggyöntettel tálaljuk.

Hasonló receptek