A 2025.03.22. 21:00-23:00, illetve 03.29. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, illetve 03.29. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, illetve 03.29. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A fodros tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük.
2
A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a vaj 2/3-ával és a túróval kikeverjük.
3
A mazsolát megmossuk, majd a tésztához adjuk azt is, és alaposan összekeverjük.
4
Egy kerámia- vagy jénai tálat kikenünk a maradék vajjal, meghintjük a zsemlemorzsával, és beletesszük a túrós masszát.
5
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük az egészet, addig, amíg a teteje egy kicsit megpirul. Kissé hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve, felszeletelve tálaljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
25 dkg
Aranykosár fodros kocka tészta
1.5 liter
Kékforrás mentes ásványvíz
2 darab
PENNY tojás
3 evőkanál
PENNY kristálycukor
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
1 dl
Sissy tejföl
1 darab
Citrom reszelt héja
25 dkg
Sissy zsírszegény túró
5 dkg
Sissy csökkentett zsírtartalmú teavaj
12 dkg (ízlés szerint)
PENNY mazsola
1 evőkanál
PENNY zsemlemorzsa
Szóráshoz (ízlés szerint)
Porcukor
Előkészítés
1
A fodros tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük.
2
A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a vaj 2/3-ával és a túróval kikeverjük.
3
A mazsolát megmossuk, majd a tésztához adjuk azt is, és alaposan összekeverjük.
4
Egy kerámia- vagy jénai tálat kikenünk a maradék vajjal, meghintjük a zsemlemorzsával, és beletesszük a túrós masszát.
5
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük az egészet, addig, amíg a teteje egy kicsit megpirul. Kissé hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve, felszeletelve tálaljuk.