A felezett és nagyobb darabokba vágott póréhagymát olívaolajon megfuttatjuk, hozzádobjuk a darabolt zellert, amivel tovább pirítjuk, majd mehet az aprított zellerszár, végül a burgonya, só és bors, valamint annyi víz, hogy bőven lepje el.
2
Főzzük az alapanyagokat puhára, szórjunk borsikafüvet, petrezselymet az lábasba, adjunk mellé 2 ek tejfölt, majd jól turmixoljuk össze.
3
Tegyük vissza a tűzre, rottyantsuk össze az egészet. Tálaljuk pici olívaolaj-öntéssel és friss petrezselyemmel, plusz tejföl mehet még bele, aki szereti.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
-0.5 db
Póréhagyma
1 db
Zeller
szár
Halványító zeller
1 db
Burgonya
1 liter
Kékforrás szénsavmentes ásvánvíz
2 evőkanál
Sissy tejföl
ízlés szerint
Só, bors
1 teáskanál
Borsikafű
2 szál
Petrezselyem
2 evőkanál
MyBIO olívaolaj
Előkészítés
1
A felezett és nagyobb darabokba vágott póréhagymát olívaolajon megfuttatjuk, hozzádobjuk a darabolt zellert, amivel tovább pirítjuk, majd mehet az aprított zellerszár, végül a burgonya, só és bors, valamint annyi víz, hogy bőven lepje el.
2
Főzzük az alapanyagokat puhára, szórjunk borsikafüvet, petrezselymet az lábasba, adjunk mellé 2 ek tejfölt, majd jól turmixoljuk össze.
3
Tegyük vissza a tűzre, rottyantsuk össze az egészet. Tálaljuk pici olívaolaj-öntéssel és friss petrezselyemmel, plusz tejföl mehet még bele, aki szereti.