Pisztáciás tiramisu


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 6 darab
    PENNY tojás
  • 8 dkg
    Porcukor
  • 1 csipet
  • 50 dkg
    San Fabio mascarpone
  • 10 dkg
    Pisztáciakrém
  • 30 dkg
    PENNY babapiskóta
  • 20 dkg
    Salty pisztácia
  • 1 evőkanál
    Casa Blanca instant kávé

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A pisztáciás tiramisuhoz a tojásokat szétválasztjuk. Lefőzünk két adag kávét, vagy 3 dl vízben feloldunk egy evőkanál instant kávét. Hagyjuk kihűlni. A pisztácia héját eltávolítju,k és a magokat késsel durvára aprítjuk.
  2. 2 lépés
    Egy lábasban kevés vizet forralunk, és a vízgőz felett, egy magas falú edényben egy csipet sóval és 2 dkg porcukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
  3. 3 lépés
    A gőz fölé egy új tálat teszünk, beleöntjük a tojássárgájákat és a maradék, 6 dkg cukrot, majd mixerrel habosra keverjük. A művelet 3-4 percet is igénybe vehet.
  4. 4 lépés
    A mascarponét összekeverjük a pisztáciavajjal, majd hozzáadjuk a kihabosított tojássárgát is. Ezután több lépésben hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot.
  5. 5 lépés
    Előveszünk egy 20 × 30-as kerámia sütőedényt, és ebbe rétegezzük a pisztáciás tiramisut.
  6. 6 lépés
    A tepsi aljára egy keveset kenünk a krémből, majd erre helyezzük a kávéban épp csak megmártott babapiskótákat. Ezután jöhet a megmaradt krém fele, amire rászórjuk a felaprított pisztácia felét.
  7. 7 lépés
    Ezután ismét egy réteg kávéba mártott babapiskóta jön, majd a többi krém. Legvégül alaposan megszórjuk az aprított pisztáciával.
  8. 8 lépés
    Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.

Hasonló receptek