1. home
  2. Receptek
  3. Piskótatekercs

Piskótatekercs


recipes.details.information.totalcookingtime
40 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Desszertek
Tipp: Kristálycukor helyett használjunk eritritet, illetve light baracklekvárt, így csökkenthetjük a piskótatekercs energiatartalmát.

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

6 darab
tojás
15 dkg
kristálycukor
15 dkg
finomliszt
20 dkg
baracklekvár

recipes.details.steps.title

1
A megmosott tojásokat szétválasztjuk, előkészítjük a sütőformát, előmelegítjük a sütőt 160-180 fokra. A félig habbá vert tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A maradék cukorral habosra kevert tojássárgájához óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot és az átszitált lisztet, majd a piskótamasszát kb. másfél cm vastagságban a tepsibe helyezett sütőpapírra halmozzuk.
2
Sütés után közvetlenül tiszta konyharuhával felcsavarjuk. 
3
Kihűlés után baracklekvárral megkenjük és újra szorosan feltekerve, szeletelve tálaljuk. Tetejét porcukorral meghintjük.

recipes.details.similar