1. home
  2. Receptek
  3. Pestós lasagne

Pestós lasagne


Előkészítés
40 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

25 dkg
San Fabio lasagne lap
20 dkg
San Fabio zöld pesto
4 dkg
PENNY finomliszt
4 dkg
Sissy teavaj
1 dl
Sissy 2,8% tej
10 dkg
San Fabio Grana padano sajt
ízlés szerint
Friss bazsalikom
ízlés szerint
Só, bors

Előkészítés

1
A lasagne lapokat forró, sós vízben pár percig főzzük. (Ha már hajlítható, akkor jó, de vigyázzunk, mert könnyen összeragadnak!)
2
A besamel mártáshoz 3 dl tejet felmelegítünk, majd beletesszük a vajat és a sót. A maradék 1 dl tejet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.
3
A lisztes tejet a forró tejhez öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük még néhány percig, amíg besűrűsödik a mártás.
4
Végül keverjük a besamelhez a pestót.
5
Egy vajjal kikent tűzálló tál aljába először teszünk egy keveset a pestós besamel mártásból, majd rátesszük a lasagne lapokat.
6
Majd ismét mártás, egy kis sajt, és lasagne lapok. Így rétegezzük a lasagne-t egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Arra figyeljünk, hogy a tetejére mindenképp mártás és grana padano sajt kerüljön.
7
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük és ha elkészült, melegen, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek