Patisszonfőzelék


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 db
    patisszon
  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 3 ek
    PENNY napraforgó-étolaj
  • ízlés szerint
  • 10 g
    PENNY szárított kaporlevél
  • 175 g
    Sissy tejföl
  • 1 ek
    PENNY búzafinomliszt

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A patisszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. 2 lépés
    A hagymát is nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és az olajon üvegesre pároljuk.
  3. 3 lépés
    Hozzáadjuk a patisszont, és csak annyi vízben, ami szinte el se lepi, lefedve feltesszük főni. Sózzuk, és összekötözve hozzáadjuk a kapor vastagabb részeit. A kapor leveleit pedig apróra vágjuk.
  4. 4 lépés
    Mikor a patisszon már puha (ez max. 5 perc), a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és néhány kanálnyi főzővízzel, majd ezzel behabarjuk a főzeléket.
  5. 5 lépés
    Hozzáadjuk az apróra vágott kaporlevelet, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Ha kell, utána sózunk. Tálalás előtt kivesszük belőle az összekötözött kaporszáracskákat.