A patisszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2
2 lépés
A hagymát is nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és az olajon üvegesre pároljuk.
3
3 lépés
Hozzáadjuk a patisszont, és csak annyi vízben, ami szinte el se lepi, lefedve feltesszük főni. Sózzuk, és összekötözve hozzáadjuk a kapor vastagabb részeit. A kapor leveleit pedig apróra vágjuk.
4
4 lépés
Mikor a patisszon már puha (ez max. 5 perc), a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és néhány kanálnyi főzővízzel, majd ezzel behabarjuk a főzeléket.
5
5 lépés
Hozzáadjuk az apróra vágott kaporlevelet, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Ha kell, utána sózunk. Tálalás előtt kivesszük belőle az összekötözött kaporszáracskákat.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1 db
patisszon
1 fej
vöröshagyma
3 ek
PENNY napraforgó-étolaj
ízlés szerint
só
10 g
PENNY szárított kaporlevél
175 g
Sissy tejföl
1 ek
PENNY búzafinomliszt
Előkészítés
1
1 lépés
A patisszonokat sugár irányban nagyobb cikkekre vágjuk, meghámozzuk, az esetleges magokat kikaparjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
2
2 lépés
A hagymát is nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és az olajon üvegesre pároljuk.
3
3 lépés
Hozzáadjuk a patisszont, és csak annyi vízben, ami szinte el se lepi, lefedve feltesszük főni. Sózzuk, és összekötözve hozzáadjuk a kapor vastagabb részeit. A kapor leveleit pedig apróra vágjuk.
4
4 lépés
Mikor a patisszon már puha (ez max. 5 perc), a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és néhány kanálnyi főzővízzel, majd ezzel behabarjuk a főzeléket.
5
5 lépés
Hozzáadjuk az apróra vágott kaporlevelet, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Ha kell, utána sózunk. Tálalás előtt kivesszük belőle az összekötözött kaporszáracskákat.