Paprikáscsirke nokedlivel


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Paprikás csirke
4 evőkanál
PENNY étolaj
2 fej
Vöröshagyma
2 evőkanál
Őrölt fűszerpaprika
2 db
Paprika
2 db
Paradicsom
4 db
Kedvenc Hentese csirkecomb
ízlés szerint
Friss petrezselyem
ízlés szerint
Só, bors, majoranna

Nokedli
20 dkg
PENNY finomliszt
2 db
Tojás
1.2 dl
Kékforrás mentes ásványvíz
2 csipet

Előkészítés

1
A paprikás csirke elkészítéséhez egy lábasban felhevítjük az olajat, majd ezen üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát.
2
Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával.
3
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és kettévágott, megtisztított csirkecombokat.
4
Megsózzuk, megborsozzuk és majorannával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
5
Fedő alatt, közepes lángon kb. 45 percig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (ha szükséges, pótoljuk a folyadékot).
6
Egy lábasban vizet forralunk, majd a nokedli hozzávalóit egy edénybe mérjük, és ruganyosra keverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tészta, szódavízzel lazíthatjuk a szerkezetét).
7
Nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát.
8
Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
9
A friss nokedlit a paprikás csirkével tálaljuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Hasonló receptek