Őszibarack krémleves


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

4 darab
Őszibarack
1.5 evőkanál
PENNY kristálycukor
0.5 darab
Citrom leve
1.5 dl
Kékforrás mentes ásványvíz
1.5 dl
Milkéria főzőtejszín
3 dkg
Sissy teavaj
3 dkg
PENNY kristálycukor
1 dl
Milkéria főzőtejszín
1 marék
Natúr, sótlan kesudió

Előkészítés

1
Három szem barackot meghámozunk, és kevés vízben feltesszük főni. Ízesítjük cukorral és citromlével. Ha kiengedte a levét, de még nem főtt szét, akkor hozzáadjuk a tejszínt, és egy turmixban krémesítjük. Ekkor ízlés szerint állítsuk be a levesünk állagát, ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis tejszínt vagy vizet.
2
Amíg készül a leves, vajkaramellát főzünk. A vajat felolvasztjuk a cukorral, és ha már szép barna színe van, adunk hozzá egy kevés tejszínt, amitől szép selymes lesz. A maradék barackot is meghámozzuk, és félbevágjuk. A fél barackokat beleforgatjuk a vajkaramellbe, és tálalásig félretesszük.
3
Ha elkészültünk, a következőképpen tálaljuk.  Egy mélyebb tányér közepébe helyezzük a karamellben megforgatott barackot, öntünk köré a levesből, majd megszórjuk pirított kesudióval.

Hasonló receptek