Őszi gombaleves


Elkészítés teljes ideje
55 perc
Nehézség

Kategória
  • Levesek
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 1 szál
    fehérrépa
  • 2 szál
    sárgarépa
  • 50 dkg
    PENNY gomba
  • 1 ek
    San Fabio olívaolaj
  • 1 ek
    PENNY búzafinomliszt
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 1 tk
    morzsolt kakukkfű
  • 1 tk
    PENNY morzsolt tárkony
  • 1 l
    Kékforrás szénsavmentes ásványvíz
  • 3 dl
    Sissy főzőtejszín

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A megtisztított gombát, sárga- és fehérrépát tetszőlegesen szeleteljük fel.
  2. 2 lépés
    A megtisztított hagymát vágjuk finomra, és kevés olajon kezdjük el üvegesre dinsztelni. Amikor a hagyma összeesett, adjuk hozzá a gombát és a répákat, a lisztet is szórjuk rá. Alacsony láng felett 2-3 percig kevergessük, közben ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és tárkonnyal. Az alapanyagokra öntsük rá a vizet, és főzzük 15-20 percig.
  3. 3 lépés
    A tejszínt keverjük össze a levesből mért 2 evőkanál lével, majd adjuk a hozzá, és forraljuk egybe.