A lisztben elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a tojássárgáját, majd sima felületű tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk a tésztát, és 20 percre hűtőbe tesszük.
2
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vékonyra, és kiszaggatunk belőle kb. 24 darab (páros számú!) tök formát. A formák felébe sima, vékony pengéjű késsel szemeket és szájat vágunk.
3
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 14-16 percet. A tepsin hagyjuk kihűlni.
4
A kihűlt kekszekből 2-2-t összeragasztunk sárgabaracklekvárral.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
30 dkg
PENNY finomliszt
1 darab
PENNY tojás
20 dkg
Sissy teavaj
10 dkg
Porcukor
15 dkg
Gyümölcsöskert sárgabarack lekvár
Előkészítés
1
A lisztben elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a tojássárgáját, majd sima felületű tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk a tésztát, és 20 percre hűtőbe tesszük.
2
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vékonyra, és kiszaggatunk belőle kb. 24 darab (páros számú!) tök formát. A formák felébe sima, vékony pengéjű késsel szemeket és szájat vágunk.
3
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 14-16 percet. A tepsin hagyjuk kihűlni.
4
A kihűlt kekszekből 2-2-t összeragasztunk sárgabaracklekvárral.