A vajat botmixer segítségével elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a liszt, a sütőpor és a tej.
2
2 lépés
A körték felét vágjuk fel kockákra, majd keverjük a tésztába a mandulapehely felével. A tésztát keverjük el jól, majd öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt formába.
3
3 lépés
A maradék körtét vágjuk félbe, vágjuk ki a magházat, majd vágjunk belőle szép, vékony szeleteket.
4
4 lépés
A szeleteket ízlésesen, egymásról egy kicsit szétcsúsztatva fektessük el a tészta tetején, úgy, hogy az egészet befedje.
5
5 lépés
A fahéjat keverjük el a 2 evőkanál cukorral, majd hintsük meg vele a körték tetejét. Erre jöhet a maradék mandulapehelyből egy kevés, de ne használjuk fel az egészet, hogy maradjon díszíteni sütés után is.
6
6 lépés
180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre a süteményt.
7
7 lépés
Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni, tálalás előtt pedig megszórhatjuk a maradék mandulával.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
180 g
Sissy teavaj
160 g
PENNY nádcukor
4 db
PENNY tojás
25 dkg
PENNY búzafinomliszt
120 ml
Sissy tej
1 tk
PENNY sütőpor
6 db
körte
100 g
PENNY mandulapehely
1 tk
PENNY fahéj
Előkészítés
1
1 lépés
A vajat botmixer segítségével elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután jöhet bele a liszt, a sütőpor és a tej.
2
2 lépés
A körték felét vágjuk fel kockákra, majd keverjük a tésztába a mandulapehely felével. A tésztát keverjük el jól, majd öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt formába.
3
3 lépés
A maradék körtét vágjuk félbe, vágjuk ki a magházat, majd vágjunk belőle szép, vékony szeleteket.
4
4 lépés
A szeleteket ízlésesen, egymásról egy kicsit szétcsúsztatva fektessük el a tészta tetején, úgy, hogy az egészet befedje.
5
5 lépés
A fahéjat keverjük el a 2 evőkanál cukorral, majd hintsük meg vele a körték tetejét. Erre jöhet a maradék mandulapehelyből egy kevés, de ne használjuk fel az egészet, hogy maradjon díszíteni sütés után is.
6
6 lépés
180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük készre a süteményt.
7
7 lépés
Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni, tálalás előtt pedig megszórhatjuk a maradék mandulával.