Narancsos-mandulás keksz


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Vendégvárók, snackek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 25 dkg
    PENNY búzafinomliszt
  • 10 dkg
    PENNY mandulabél
  • 1 tk
    PENNY sütőpor
  • 8 g
    PENNY vaníliás cukor
  • 6 dkg
    PENNY nádcukor
  • ízlés szerint
  • 1 db
    narancs
  • 1 db
    PENNY tojás
  • 5 dkg
    Sissy teavaj

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Egy tálba szórjuk a lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot, a nádcukrot, egy csipet sót és a narancs lereszelt héját. Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat is: a tojást, az olvasztott vajat és a narancs frissen facsart levét. Az egészet gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, a tésztalabdát folpakba csomagoljuk, és fagyasztóba rakjuk pihenni nagyjából 15 percre.
  2. 2 lépés
    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pihentetett tésztát kicsomagoljuk, és enyhén lisztes kézzel nagyjából 2 centiméteres golyókat formázunk, az elkészült golyókat megfogatjuk porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, úgy, hogy a golyókat az ujjunk segítségével kicsit kilapítjuk.
  3. 3 lépés
    A kekszeket az előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Ne hagyjuk túlsülni, ha a széle már pirul, ki is vehető a sütőből.

Hasonló receptek