Egy tálba szórjuk a lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot, a nádcukrot, egy csipet sót és a narancs lereszelt héját. Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat is: a tojást, az olvasztott vajat és a narancs frissen facsart levét. Az egészet gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, a tésztalabdát folpakba csomagoljuk, és fagyasztóba rakjuk pihenni nagyjából 15 percre.
2
2 lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pihentetett tésztát kicsomagoljuk, és enyhén lisztes kézzel nagyjából 2 centiméteres golyókat formázunk, az elkészült golyókat megfogatjuk porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, úgy, hogy a golyókat az ujjunk segítségével kicsit kilapítjuk.
3
3 lépés
A kekszeket az előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Ne hagyjuk túlsülni, ha a széle már pirul, ki is vehető a sütőből.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
25 dkg
PENNY búzafinomliszt
10 dkg
PENNY mandulabél
1 tk
PENNY sütőpor
8 g
PENNY vaníliás cukor
6 dkg
PENNY nádcukor
ízlés szerint
só
1 db
narancs
1 db
PENNY tojás
5 dkg
Sissy teavaj
Előkészítés
1
1 lépés
Egy tálba szórjuk a lisztet, a darált mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot, a nádcukrot, egy csipet sót és a narancs lereszelt héját. Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat is: a tojást, az olvasztott vajat és a narancs frissen facsart levét. Az egészet gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, a tésztalabdát folpakba csomagoljuk, és fagyasztóba rakjuk pihenni nagyjából 15 percre.
2
2 lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pihentetett tésztát kicsomagoljuk, és enyhén lisztes kézzel nagyjából 2 centiméteres golyókat formázunk, az elkészült golyókat megfogatjuk porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, úgy, hogy a golyókat az ujjunk segítségével kicsit kilapítjuk.
3
3 lépés
A kekszeket az előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt készre sütjük. Ne hagyjuk túlsülni, ha a széle már pirul, ki is vehető a sütőből.