1. home
  2. Receptek
  3. Nagyiféle kapros-túrós pite

Nagyiféle kapros-túrós pite


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

500 gramm
PENNY finomliszt
350 gramm
Porcukor
6 gramm
PENNY sütőpor
4 evőkanál
Sissy tejföl
1 mokkáskanál / ízlés szerint
PENNY kapor (friss is lehet)
1 csipet
250 gramm
Sissy vaj
5 darab
PENNY tojás
2 darab
Citrom
500 gramm
Sissy rögös túró
4 evőkanál
PENNY búzadara

Előkészítés

1
A kapros-túrós pite elkészítését a tésztával kezdjük, ehhez egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót, majd a lisztbe belemorzsoljuk a hideg vajat.
2
Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a citromhéjat, és az egészet alaposan összegyúrjuk egynemű tésztává.
3
A tésztát kettéosztjuk, körülbelül a háromnegyedét lisztezett felületen, a piteformának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. Ha ezzel megvagyunk, a kivajazott formába helyezzük.
4
Egy másik tálban összekeverjük a túrót a tojással és a cukorral, majd hozzáadjuk a búzadarát, a citrom levét és a héját, végezetül az apróra vágott kaprot. A kész tölteléket a piteformába rakott tésztára kanalazzuk, elegyengetjük, majd kinyújtjuk a másik tésztát is, és befedjük vele a tölteléket.
5
A pite tetejét sütés előtt lekenjük tojással, és díszítésként villával becsíkozzuk, utána itt ott megszurkáljuk. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.
6
A kihűlt pitét porcukorral megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek