1. home
  2. Receptek
  3. Meggyes piskóta

Meggyes piskóta


recipes.details.information.preparationtime
20 recipes.timeunit
recipes.details.information.totalcookingtime
60 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

4 db
Tojás
80 gramm
PENNY kristálycukor
100 gramm
PENNY finomliszt
0.5 csomag
PENNY sütőpor
1 csipet
20 dkg
Gyümölcsöskert mirelit meggy

recipes.details.steps.title

1
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és válaszd szét a tojásokat.
2
A tojásfehérjéhez add a sót és kezdjél habot verni. Amikor már kezd összeállni fokozatosan adagold hozzá a cukor felét, és úgy készítsd el a habot.
3
A maradék cukrot add a tojássárgájához, és keverd fehéredésig, míg a tojás mennyisége meg nem nő, ez robotgéppel 1-2 perc.
4
A tojássárgáját óvatosan egy fakanál segítségével keverd a tojásfehérjéhez.
5
Több részletben szitáld a lisztet a tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan keverd össze, hogy a hab ne törjön össze.
6
Bélelj kis sütőpapírral egy 20×30 cm-es tepsit és öntsd bele a piskóta tésztáját.
7
A gyümölcsöt keverd össze 1-2 evőkanál liszttel, és szórd a piskóta tetejére. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, azt előbb engedd fel, és öntsd le róla vizet, ami kienged.
8
 Tedd a meggyes piskótát a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd míg szépen meg nem barnul, ellenőrizd tűpróbával, ez kb. 20-25 perc.
9

Ha megsült a meggyes piskóta, kapcsold ki a sütőt, nyisd ki kicsit az ajtaját, és pihentesd pár percet a piskótát a sütőben.

Vedd ki a piskótát a sütőből, és várd meg míg langyos hűl, és már fogyaszthatod is!

recipes.details.similar