Meggyes piskóta
Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
4 db
Tojás
80 gramm
PENNY kristálycukor
100 gramm
PENNY finomliszt
0.5 csomag
PENNY sütőpor
1 csipet
Só
20 dkg
Gyümölcsöskert mirelit meggy
Előkészítés
1
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és válaszd szét a tojásokat.
2
A tojásfehérjéhez add a sót és kezdjél habot verni. Amikor már kezd összeállni fokozatosan adagold hozzá a cukor felét, és úgy készítsd el a habot.
3
A maradék cukrot add a tojássárgájához, és keverd fehéredésig, míg a tojás mennyisége meg nem nő, ez robotgéppel 1-2 perc.
4
A tojássárgáját óvatosan egy fakanál segítségével keverd a tojásfehérjéhez.
5
Több részletben szitáld a lisztet a tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan keverd össze, hogy a hab ne törjön össze.
6
Bélelj kis sütőpapírral egy 20×30 cm-es tepsit és öntsd bele a piskóta tésztáját.
7
A gyümölcsöt keverd össze 1-2 evőkanál liszttel, és szórd a piskóta tetejére. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, azt előbb engedd fel, és öntsd le róla vizet, ami kienged.
8
Tedd a meggyes piskótát a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd míg szépen meg nem barnul, ellenőrizd tűpróbával, ez kb. 20-25 perc.
9
Ha megsült a meggyes piskóta, kapcsold ki a sütőt, nyisd ki kicsit az ajtaját, és pihentesd pár percet a piskótát a sütőben.
Vedd ki a piskótát a sütőből, és várd meg míg langyos hűl, és már fogyaszthatod is!