Meggyes-bazsalikomos-mascarpones házi fagylalt
Előkészítés
5 perc
Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
6 dl
Sissy főzőtejszín
15 dkg
Porcukor
25 dkg
San Fabio mascarpone
50 dkg
Gyümölcsöskert magozott mirelit meggy
1 evőkanál
Friss bazsalikom
1 csipet
Só
Előkészítés
1
A meggyet egy turmixgépben a csipet sóval, a porcukorral, friss bazsalikommal és a tejszínnel összeturmixoljuk.
2
Ezután a habverő alacsony fokozatán óvatosan hozzákeverjük a mascarponét. HA szükséges egy kis tejjel vagy tejszínnel fellazíthatjuk.
3
Fagyasztóba tesszük kb 20 percre, majd bazsalikomlevéllel tálaljuk.