Mákos túrótorta gluténmentesen

Előkészítés
45 perc
Elkészítés teljes ideje
105 perc
Nehézség
Kategória
  • Glutenmentes
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1
tojás
100 g
margarin vagy vaj
7 g
édesítő por vagy 50 g cukor
200 g
gluténmentes lisztkeverék
1 teáskanál
sütőpor

Töltelékhez
2
tojás
500 g
tehéntúró
100 ml
tejföl
2 evőkanál
étkezési keményítő
25 g
édesítő por vagy 150 g cukor ízlés szerint
130 g
darált mák
1 tk
vaníliaaroma

Előkészítés

1
A lisztet elkevertem a sütőporral és az édesítővel. A margarint felolvasztottam és a tojással együtt a liszthez adtam. Majd kézzel összegyúrtam a tésztát. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibéleltem sütőpapírral és belenyomkodtam a tésztát úgy, hogy pereme is legyen, a szélét villával kissé megnyomkodtam. Majd betettem hűtőbe 30 percre.
2
Közben elkészítettem a tölteléket: a mákot egy tálba tettem és forró vizet öntöttem rá, annyit, amennyi ellepte. 20 percig állni hagytam, majd leszűrtem.
3
Az áttört túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, az édesítőt és a vaníliaaromát egy tálba tettem és robotgéppel összedolgoztam. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztottam, 1/3-2/3 arányban. A kisebb adaghoz kevertem a mákot. A tésztát kivettem a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet tettem. Majd erre egy kanál mákkrémet és így tovább. Addig kanalaztam a krémeket, amíg el nem fogytak. A krémek elég folyékonyak, ezért szépen el fognak terülni, ettől lesz mintás a torta. Majd egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húztam, egészen a széléig.
4
180 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütöttem. Amikor kihűlt, lekapcsoltam a sütőforma oldalát és felszeleteltem.