Mákos guba vaníliasodóval


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
59 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

8 db
Kifli
1 liter
Sissy tej
2 csomag
PENNY vaníliás cukor
15 dkg
Porcukor
15 dkg
PENNY darált mák

Vaníliasodó
2 db
Tojássárgája
3 evőkanál
PENNY kristálycukor
5 dl
Sissy tej
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
1 csapott evőkanál
PENNY finomliszt

Előkészítés

1
A mákos guba elkészítéséhez a kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk. Majd a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.
2
A kiflikarikákat a forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és kinyomkodjuk belőle a tejet.
3
Egy nagyobb jénai tálba egy réteg kiflit teszünk, majd porcukorral elkevert darált mákot szórunk rá, megint kiflit és megint mákot teszünk bele, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha marad még mák, megszórjuk vele a tetejét is.
4
Ha szeretnénk, akkor 7-8 percre berakhatjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Összemelegítve, sütve is nagyon finom, de ha nem akarjuk sütni, a mákos guba úgyis fogyasztható.
5
A vaníliasodóhoz keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
6
Ha már elkeveredett és kissé habos, adjunk hozzá kevés lisztet és tejet. (Mindig kevés liszttel kezdjük, hogy ne legyen csomós.)
7
Gőz fölött sűrítsük be, és már tálalhatjuk is a gubához.

Hasonló receptek