Mákos guba french toast


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

French toast
1 darab
Fonott kalács
3 dl
Sissy tej
4 darab
Tojás
4 evőkanál
PENNY nádcukor
1 csipet
PENNY őrölt fahéj
100 gramm
Sissy teavaj

Máktöltelék
200 gramm
PENNY darált mák
100 gramm
Porcukor
4 dl
Sissy tej
1 csipet
1 darab
MyBIO citrom reszelt héja és leve

Vanília sodó
5 dl
Sissy tej
2.5 dl
Sissy habtejszín
4 darab
Tojássárgája
32 gramm
PENNY kristálycukor
1 darab
Vaníliarúd (helyettesíthető 32g PENNY vaníliás cukorral 4 tasak)

Tálalás
ízlés szerint
Rios erdei gyümölcs fagylalt
ízlés szerint
MyBIO citrom reszelt héja
ízlés szerint
Habcsók

Előkészítés

1

French toast

A kalácsot felszeleteljük.
2
A tejet, tojást, cukrot, sót és fahéjat kikeverjük. A kapott keverékbe alaposan beáztatjuk a kalács szeleteket.
3
Meleg serpenyőben, olvasztott vajon megsütjük a kalácsokat.
4

Mákos töltelék

A tejet gyorsforralóban felforraljuk és hozzáöntjük a mákot, cukrot és a sót.
5
10 percet főzzük takarékon, majd a végén reszeljük bele a citrom héját és facsarjuk bele a levét.
6

Vanília sodó

Mindent hozzávalót kimérünk egy gyorsforralóba és elkeverjük.
7
Közepes tűzön folyamatosan kevergetve forrásig melegítjük.
8
Forrás után levesszük a tűzről és még kb. 1-2 percig kevergetjük. Szép sűrű sodót kapunk a folyamat végén.
9

Tálalás

Tálalás során ízlés szerint habcsókot, jégkrémet teszünk a mákos guba french toast tetejére.

Hasonló receptek