1. home
  2. Receptek
  3. Lúdláb torta

Lúdláb torta


Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Ünnepi finomságok
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Piskóta
5 darab
PENNY tojás
5 evőkanál
Porcukor
4 evőkanál
PENNY rétesliszt
2 evőkanál
Mrs. Baker cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál
PENNY sütőpor

Krém
15 dkg
Sissy teavaj
10 dkg
Porcukor
3 dkg
Mrs. Baker cukrozatlan kakaópor
2.5 dl
Sissy tej
3 evőkanál
PENNY rétesliszt
15 dkg
Gyümölcsöskert meggybefőtt
1.5 dl
Santa Lucia karibi rum
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
0.5 dl
Meggylé

Csokimáz
10 dkg
Choco'la étcsokoládé
10 dkg
Sissy teavaj

Előkészítés

1
A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverővel 20 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
2
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós masszához.
3
A tésztát sütőpapírral bélelt (fél gáztepsinyi méretű) tepsibe simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 10-15 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Hűlni hagyjuk a piskótát.
4
Közben elkészítjük a krémet: a lisztet simára keverjük a tejjel, felforraljuk és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
5
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és kakaóporral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt tejes krémet.
6
Az előzetesen rumba áztatott meggyet lecsöpögtetjük, ezt is a masszához keverjük, fél deci meggylével és a vaníliás cukorral együtt.
7
A krémet rásimítjuk a kihűlt piskótalapra és hűtőbe tesszük néhány órára, míg a krém teljesen megdermed.
8
A csokimázhoz a darabokra tört étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a vajat, kicsit várunk, míg hűl és a langyos csokival bevonjuk a süti tetejét.

Hasonló receptek