Limonádé sütemény formában


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek
  • Vendégvárók, snackek
  • Kiadós reggeli receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 220 g
    Sissy teavaj
  • 300 g
    PENNY búzafinomliszt
  • 270 g
    PENNY kristálycukor
  • ízlés szerint
  • 4 db
    PENNY tojás
  • 2 db
    citrom reszelt héja
  • 1.25 dl
    frissen facsart citromlé
  • 150 g
    PENNY kandírozott áfonya
  • néhány szórás
    porcukor

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. (Nem kell túldolgozni!)
  2. 2 lépés
    Sütőpapírral bélelt tepsibe (40×40 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.
  3. 3 lépés
    Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik. Hozzádolgozzuk a lisztet, citromlevet és a reszelt citromhéjat. A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe. 15 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral is megszórhatjuk.

Hasonló receptek