Lencsés szilveszteri partifalatok


Elkészítés teljes ideje
55 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 3 gerezd
    fokhagyma
  • 250 g
    barna csiperke gomba
  • 3 ek
    PENNY napraforgó-étolaj
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 200 g
    lencse
  • 5 g
    kakukkfű
  • 2 ek
    Mei Tai szójaszósz
  • 1 tk
    wasabi
  • 2 tk
    PENNY dijoni mustár
  • 1 ek
    PENNY fűszerpaprika
  • 1 csomag
    PENNY TO GO levelestészta
  • 2 ek
    Sissy tej
  • 2 tk
    PENNY méz
  • 1 ek
    PENNY szezámmag
  • 1 ek
    PENNY mák

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rátesszük a finomra aprított vöröshagymát, sózzuk, és alaposan lepirítjuk. Ezután mehet rá a felszeletelt fokhagyma és az apróra vágott gomba. Közepesen magas lángon, folyamatos keverés mellett pirítjuk, majd mehet hozzá a leszűrt konzervlencse is, és egészen addig pirítjuk tovább, még mindig folyamatosan keverve, míg a lehető legtöbb nedvességet elpároljuk belőle.
  2. 2 lépés
    Ekkor hozzáadjuk a felaprított zsályát, a kakukkfüvet, a szójaszószt, a csípős pasztát, a mustárt és a frissen őrölt borsot. Alaposan elkeverjük, majd 2 perc pirítás után mehet rá a füstölt fűszerpaprika. Elkeverjük, levesszük a lángról, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. 3 lépés
    A leveles tészta egyik hosszabb oldalától 3-4 cm-re pakolunk egy sornyit a töltelékből, majd a másik hosszabb oldaltól szintén 3-4 cm-re is teszünk tölteléket. Alaposan körbekenjük mindenhol a tejjel. Ráfordítjuk a tészták szélét a töltelékre úgy, hogy a közepén találkozzanak, és lenyomkodjuk, lezárjuk. Hosszában kettévágjuk középen, majd háromszögeket vágunk a rudakból. Kb. 8-9 darab jön ki egy rúdból.
  4. 4 lépés
    Ezeket egy sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, bevagdossuk vékonyan a háromszögek tetejét, bekenjük a növényi tejes keverékkel, és szórunk rá kevés mákot és szezámmagot. 180 fokra előmelegített sütőben.

Hasonló receptek